Eilen kisattiin Pahkalanniemessä tavanomaisten viikoittaisten sarjakisojen ohessa tilastokelpoiset yleisurheilukilpailut, Heinäkuun heitot ja hölkät. Sadesään uhka leijui ilmassa, mutta varsin vähillä vesipisaroilla kuitenkin saatiin kisat läpivietyä. Mukana kilpailuissa oli yleisurheilijoita ParkU:n lisäksi kaikkiaan 10 eri yleisurheiluseurasta.

ParkU:n Riki Honkanen heitti P15-sarjassa moukarinsa tulokseen 62,99m parantaen aiempaa Kaustisen moukarikarnevaaleilla heinäkuun alussa syntynyttä ennätystään 1,05m. Muutenkin Rikin heittosarja oli kotiringissä tasaisen hyvä, sillä kuudesta heitosta neljä oli yli 60-metrisiä.

ParkU:n junioriyleisurheilijoista Heinäkuun heittoihin ja hölkkiin osallistuivat myös Elmeri Haapamäki P15-sarjan 2000m juoksuun (aika 7.20,57), Inka Kuusiluoma T15-sarjan 2000m juoksuun (aika 8.28,81), Anastasia Jahila T11-sarjan moukariin (tulos 14,33m) ja 1000m juoksuun (aika 4.25,63), Miisa-Liina Kuusikko T11-sarjan moukariin (tulos 8,66m) ja 1000m juoksuun (aika 4.27,97), Toivo Lielahti P9-sarjan keihääseen (tulos 10,80m) ja 1000m juoksuun (aika 4.11,01), Julia Laakso T9-sarjan keihääseen (tulos 6,11m) ja 1000m juoksuun (aika 4.41,04) sekä Ella Koski T9-sarjan keihääseen (tulos 5,17m) ja 1000m juoksuun (aika 5.26,86).

Parkanoon kilpailemaan saapui myös ihastuttava Verhon perhe Kangasalta. Verhon perheen äiti, Satu (o.s. Järvenpää) omaa vahvoja siteitä paikkakunnalle, sillä hän kilpaili itse aikoinaan menestyksekkään yleisurheilu-uransa alusta loppuun ParkU:n riveissä. Monet parkanolaiset yleisurheilua seuraavat ihmiset muistavat Satun varmasti edelleen, sillä Satun yleisurheilu-ura oli varsin upea ja menestyksekäs kirkkaimpana kruununaan kiekonheiton hopeamitali alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuista Slovenian Ljubljanasta vuonna 1997 tuloksella 51,48m. Myös Satun veli, keihäsmies Tero Järvenpää, on ilman muuta edelleen niin parkanolaisten kuin ylipäätään suomalaistenkin mielissä ja sydämissä. Lukuisia arvokisamitaleja voittanut Tero aloitteli komeaa uraansa ParkU:n riveissä, josta siirtyi myöhemmin Tampereen Pyrintöön.  Verhon perheen isä, Ilmari, on puolestaan ollut kivenkova moukarimies, josta kertoo miesten 7,26kg moukarin PB 70,98m. Verhon perheen kolmesta lapsesta Parkanossa kisasivat eilen kaksi nuorinta, Anni T11-moukarissa ja Janne P15-moukarissa. Anni heitti Parkanossa eilen 2,5kg moukariennätyksensä 27,91m, onnea vielä tästä! Vuonna 2009 syntynyt Janne on rikkonut tänä kesänä 4kg moukarilla jo 50m rajapyykin ja Parkanossakin Jannen moukari kaarsi komeasti lukemille 47,05m. Verhon perheen vanhin lapsi Ilona nähtiin myöskin Parkanossa kannustamassa pikkusisaruksiaan moukarihäkin juurella, mutta Ilona itse ei eilen Parkanossa kilpaillut. Ilona on ikäluokkansa lahjakkaimpia suomalaisia moukarinheittäjiä, joka viime kesänä osallistui alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuihin Jerusalemissa sijoittuen siellä moukarikilpailussaan upeasti neljänneksi tuloksella 64,89m (moukarin paino tässä ikäsarjassa 3kg). Verhon perhe edustaa Kangasalan Kisaa, mutta myös ParkU:lla on mitä ilmeisimmin vahva sija perheen sydämisssä. Tästä hienoina osoituksina nyt jo toistamiseen tullut osallistuminen Heinäkuun heittoihin ja hölkkiin (perhe nähtiin Parkanossa näissä kisoissa myös viime kesänä), sekä yllättävä ja lämminhenkinen kohtaaminen parin viikon takaa Kaustisen moukarikarnevaaleilla, joihin koko Verhon perhe osallistui. Heti karnevaalien avauskisoissa Satu bongasi ParkU:n värit ja uuden edustusasun Rikin päällä, ja saapui kertomaan ParkU-taustastaan ja siitä, kuinka iloisena hän seuraa sitä, että ParkU:n edustusurheilijoita edelleen näkyy Suomen yleisurheilukentillä. Kaikkea hyvää Verhon upealle yleisurheiluperheelle ja pitkiä kaaria Ilonalle, Jannelle ja Annille jäljellä olevaan kesään ja tuleviin kisakausiin! Ja toivottaviin näkemisiin taas Parkanossa!

Heinäkuun heittojen ja hölkkien tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.