Aurinkoiset mestaruusmaastot 2024

Parkanon Urheilijoiden ja Parkanon kaupungin mestaruusmaastot saatiin juosta kauniissa säässä Käenkosken maastoissa tämän viikon tiistai-iltana. Tulokset löytyvät vuoden 2024 tulossivulta.

ParkU:n toisissa katujuoksuissa todellista junnujen ”sissihenkeä” ja sisukkuutta!

Vuosien saatossa ParkU:n keväistä katujuoksusarjaa on läpiviety mitä erilaisimmissa sääoloissa, sillä Suomen kevät ja kesä saapuvat tunnetusti ”keikkuen”. Eilinen keli taisi olla kaikkein poikkeuksellisin, sillä keli vastasi selvästi enemmän talvea kuin minkäänlaista kevättä. Katujuoksuja ajatellen varsin huonosta kelistä huolimatta toiset katujuoksut saatiin kuitenkin pidettyä, vaikkakin keli luonnollisesti verotti hieman osallistujien määrää ja paikan päälle sinnikkäästi saapuneiden juniorijuoksijoiden aikoja. Minkäköhänlainen sää vappuaaton katujuoksijoita ensi tiistai-iltana odottelee?

Kevään katujuoksut ovat käynnistyneet, vielä ehtii mukaan!

Parku:n yleisurheilujaoston järjestämät katujuoksut käynnistyivät tämän viikon tiistaina, ja jatkuvat vielä kolmena seuraavana tiistai-iltana (23.4., 30.4. ja 7.5.) klo 18:30. Kokoontuminen vanhan Keskustan koulun parkkipaikalle. Osallistumalla 3/4 katujuoksukertaan palkitaan.

Matkat

T/P 5-8v 650m

T/P 9v 1300m

T/P 13-15v 2200m

N17 ja N yleinen 2200m

M17 ja M35 3750m

M45 3100m

M yleinen 4650m

Ilmoittautumiset joko etukäteen Kimmolle (kimmo.kyosti@pp.inet.fi) tai paikan päällä klo 18:00.

Tervetuloa kaikki mukaan!

 

Kirsille aikuisurheilijoiden EM-kultaa ja EM-hopeaa!

ParkU:n Kirsi Korolle huikean hienoa menestystä aikuisurheilijoiden EM-hallikisoista Puolan Torunista!

Puolan Torunissa järjestettiin 17.-23.3.2024 aikuisurheilun EM-kilpailut. ParkU:un vuoden alusta siirtynyt Kirsi Koro saavutti kilpailuissa hienoa menestystä osallistuen N45-sarjassa kahteen lajiin ja tuoden mukanaan kotiin kaksi EM-mitalia!

N45-moukari kilpailtiin maanantaina 18.3. Seuraavassa Kirsin tunnelmia kisasta:

”Viime vuoden kisamörkö selätetty – EM-hopeaa moukarissa! Pirun kylmä pohjoistuuli ja lämpöä n.3 astetta. 4 ekaa kisaheittoa ja samalla ulkoheittoa meni taas mihin sattuu ja miten sattuu. Viidennellä rupes jo vähän homma toimiin, mutta verkko heilahti. Viimesen heiton aikana järki sanoi, että mä haluan sen mitalin, joten sillä heitolla kakkoseksi!”

Tässä N45-moukarikisan mitalikolmikon tulokset:

  1. Severine Bourgogne Ranska 46.52
  2. Kirsi Koro Suomi 40.50
  3. Jana Capkova Tsekki 40.32

N45-painonheitto kilpailtiin keskiviikkona 20.3. Tästä kisasta Kirsi kertoo seuraavaa:

”Tästä tuli hyvä päivä! EM-kultaa painonheitossa kohtuullisen hyvällä tuloksella.”

Tässä N45-painonheiton mitalikolmikon tulokset:

  1. Kirsi Koro Suomi 13.75
  2. Severine Bourgogne Ranska 13.05
  3. Antonella Chouhal Malta 12.77

Kirsi kuvaa Torunin kelin olleen hyvin tuulinen ja siellä olleen kylmempää kuin kotona juuri tuon kovan pohjoistuulen takia.

Lämpimät onnittelut Kirsi, olet huippu!

Rikille TJIG:ssä M16-kuulan hallikauden kotimainen kärkitulos!

Viime vuosina massatapahtuman mittasuhteet saavuttanut perinteinen nuorten kansainvälinen hallikisa TJIG 2024 eli Tampere Junior Indoor Games on käynnissä tämän viikonlopun ajan. ParkU:n Riki Honkanen onnistui loistavasti M17 kuulassa työntäen tuloksen 15,60m ja napaten tässä vuotta vanhempien sarjassa itselleen pronssia! Rikin kuulatulos on samalla M16-sarjan hallikauden tämänhetkinen kotimainen kärkitulos! Lämpimät onnittelut Riki!

ParkU:lle kultaa viime viikonlopun Suomen Aikuisurheiluliiton SM-halleista!

Kirsi Koro voitti N45-painonheiton kultaa lauantaina 17.2.2024 Jyväskylän Hipposhallissa! Voitto oli varsin ylivoimainen, sillä Kirsin tulos oli 12,81m ja Janakkalan Janan Anu Virtasen hopeatulos 10,22m. Kirsi osallistui SAUL:in SM-halleissa lauantaina myös N45-kuulantyöntöön, jossa oli viides tuloksella 9,36m. Kuulakisassa voiton vei Mäntsälän Urheilijoiden Minna Henttonen tuloksella 11,93m.

Lämpimät onnittelut jälleen yhdestä SM-mitalista Kirsi!

SAUL:in SM-hallien kaikki tulokset löytyvät tämän linkin takaa.

ParkU:n väreihin lisää heittovoimaa – lämpimästi tervetuloa Kirsi!

Parkanon Urheilijat on saanut vuoden 2024 alusta lähtien yleisurheiluriveihinsä hienon lisän 47-vuotiaasta Kirsistä, kenestä esittelyteksti alla:

Kirsi Koro on syntynyt vuonna 1976, ja kotoisin Virroilta. Kirsi on edustanut urheilijana Virtain Urheilijoita (VirtU) aina tähän vuoteen asti. Seuranvaihto tuli ajankohtaiseksi VirtU:n aikuisurheilun puheenjohtajan lopettaessa tehtävässään. Uudeksi seuraksi valikoitui luontevasti ParkU, sillä Kirsi on asunut Parkanossa jo melkein kuuden vuoden ajan.

Kirsin urheilu-ura on alkanut noin 10-vuotiaana vanhempien innostuttua viemään tytärtään urheilukouluun ja kilpailuihin. Yleisurheilun heittolajeista kuulan ja kiekon Kirsi koki omiksi lajeikseen heti alusta lähtien. Kaikkia muitakin yleisurheilun lajeja Kirsi kokeili lapsuudessaan ja nuoruudessaan siinä sivussa, mistä osoituksena ovat mm. kilpakävelystä napatut piirinmestaruusmitalit. Talvisin yleisurheilu vaihtui hiihtoon, jossa Kirsi kilpaili niin oman seuransa kisoissa kuin piirinmestaruuskisojen viesteissä ja henkilökohtaisilla matkoillakin.

Moukari tuli naisille vuonna 1994 epäviralliseksi, ja vuonna 1995 viralliseksi kilpailulajiksi. Kirsin päälajiksi moukari valikoitui vuonna 1998, kun Pauli Ruohonen lupautui Kirsin valmentajaksi. Valmennussuhde Pauliin jatkui läpi Kirsin aktiivivuosien, ja myös siirtymävaiheessa aikuisurheilusarjoihin Kirsi sai Paulilta edelleen tukea ja neuvoja.

Aikuisurheilun myötä Kirsi tutustui jälleen uuteen heittolajiin, painonheittoon. Kirsi kuvailee painonheiton olevan samankaltaista kuin moukarinheitto, mutta väline on yli tuplasti painavampi (9,08kg) ja selvästi lyhyemmän (40-senttisen) varren päässä kuin mitä moukari.

Kirsin ikimuistoisimmat urheiluhetket liittyvät Töysään ja vuoteen 2007, jolloin Kirsi heitti ennätyksensä naisten 4-kiloisella moukarilla. Tuo ennätys on komea 61,34m. Kullanhohtoisin muistojen reunuksin mielestä löytyy myös Kaustinen ja vuosi 2008, jolloin Kirsi voitti Suomen mestaruuden naisten moukarin talvimestaruuskisoissa. Aikuisurheilijavuosien hienoimmat hetket liittyvät Jyväskylään ja vuoteen 2012, jolloin Kirsi voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa N35-sarjan moukarissa sekä vuoteen 2013, jolloin Kirsi heitti ensimmäisen maailmanennätyksensä N35-sarjan painonheitossa tuloksella 17,83m.

Kaiken kaikkiaan Kirsin saavutukset heittourheiluvuosiltaan ovat suorastaan häkellyttävät. Nuorten sarjoista Kirsi on voittanut 4 SM-mitalia. Kalevan kisoihin Kirsi on osallistunut 18 kertaa parhaana sijoituksenaan naisten moukarin 5. sija. Moukarin talvimestaruuskisoista Kirsillä on jo mainitun vuoden 2008 Suomen mestaruutensa lisäksi yksi pronssimitali vuodelta 2013. Aikuisurheilun puolelta Kirsi on saavuttanut SM-kisoista kaikkiaan 54 mitalia (38 kultaa), EM-kisoista 19 mitalia (11 kultaa) ja MM-kisoista 24 mitalia (16 kultaa). Vuosien varrella Kirsi on tehtaillut useita aikuisurheilun Suomen ennätyksiä, joista edelleen voimassa ovat seuraavat: N35, N40 ja N45 painonheitto (jotka ovat myös Pohjoismaiden ennätyksiä), N40 ja N45 moukari (jotka ovat myös Pohjoismaiden ennätyksiä), N35 heitto 5-ottelu, N35 ja N40 olympiapaino (15,88kg) sekä hallista N35, N40 ja N45 painonheitto (N40-sarjan ennätys on myös voimassa oleva Euroopan ennätys).

Tällä hetkellä Kirsillä ei ole valmentajaa, vaan Kirsi perustaa treenaamisensa vanhojen treeniohjelmien soveltamiseen. Talvisin Kirsi pyrkii tekemään viikossa kaksi punttitreeniä ja yhden sisäheittotreenin. Viikon heittotreeni hoituu usein kätevästi työmatkan yhteydessä Kuortane-hallissa. Kevään myötä heittotreenien osuus harjoittelusta vähitellen lisääntyy, ja heittotreenit jatkuvat sopivassa suhteessa kisojen kanssa läpi koko kesän. Kirsin harjoituskerrat määrittyvät työvuorojen ja oman fiiliksen pohjalta. Heittolajit vaativat kropalta paljon, mutta Kirsi on säästynyt pitkän heittouransa ajan loukkaantumisilta. Lapsuus- ja nuoruusvuosien monipuolinen liikunta- ja urheilupohja lienee merkittävä syy tähän.

Varsinaista lempikisapaikkaa Kirsillä ei ole, mutta mitä nopeampi ja liukkaampi rinki on, sitä mieluisampi se on Kirsille. Suomesta esimerkiksi Teuvan, Porin, Oriveden ja Kauhajoen ringit saavat Kirsiltä kiitosta, eikä Parkanon rinkikään Kirsin mielestä ollenkaan hassumpi ole!

Aikuisurheilu saattaa olla monelle yleisurheilun ystävälle vielä oudompi tuttavuus, jonka maailmaa Kirsi avaa näin – ”SAUL:n eli Suomen Aikuisurheiluliiton tarkoituksena on edistää aikuisurheilun kilpa- ja kuntourheilua ikärajoihin katsomatta. SAUL:n alaiset seurat järjestävät kisoja yli 30-vuotiaille urheilijoille. Sarjajako menee 5 vuoden välein, esim. 30-34-vuotiaat kilpailevat 30-sarjassa, 35-39-vuotiaat 35-sarjassa jne. Yläikärajaa kilpailemiseen ei ole. Aikuisurheilun arvokisoihin pääsevät osallistumaan 35 vuotta täyttäneet urheilijat. SAUL järjestää jäsentensä matkat EM- ja MM-kisoihin, mutta jokainen maksaa matkansa ja kisojen osallistumismaksunsa itse.”

Kirsin tulevan kauden tavoitteet liittyvät maaliskuisiin aikuisurheilun EM-hallikisoihin Puolassa sekä elokuisiin aikuisurheilun MM-kisoihin Ruotsissa. Tavoitteita ja harjoittelun suuntaviivoja on kuitenkin asetettu jo tätä kauttakin pidemmälle, vuoden 2027 aikuisurheilun EM-kisoihin Jyväskylässä. Saas nähdä kuinka paljon lisää aikuisurheilun SM-, EM- ja MM-mitaleja Kirsi vielä kerääkään. Voi olla, että aika paljon. Niin lämpimästi tervetuloa ParkU:un Kirsi!

Parkanon kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa Rikistä Vuoden urheilija 2023

Parkanon kaupunki juhlisti Suomen 106. itsenäisyyspäivää Kaarnassa järjestetyssä itsenäisyyspäiväjuhlassa 6.12.2023. Arvokkaassa juhlassa Parkanon kaupunki palkitsi sivistyslautakunnan valitsemia ansioituneita kuntalaisia. Vuoden urheilija 2023-kunniakirjalla ja stipendillä palkittiin 15-vuotias ParkU:a edustava moukarinheittäjä ja rinkilajisti Riki Honkanen. Palkintopuheessaan sivistysjohtaja Ville Paldanius kertoi palkinnon myöntämisen perusteiden olevan Rikin arvokisamenestys kuluvan vuoden 14-15-vuotiaiden SM-kilpailuissa sekä Rikin tavoitteellinen ja suunnitelmallinen harjoittelu omien lajiensa parissa. Lisäksi Paldanius kertoi sivistyslautakunnan arvioineen Rikillä olevan suurella todennäköisyydellä edessään loistava yleisurheilu-ura. Lämpimät onnittelut 106-vuotias Suomi, Riki ja Parkanon Urheilijat!

ParkU:n kauden päätösjuhla on taas kohta käsillä!

ParkU:n yleisurheilun kauden päätösjuhlaa vietetään Käenkosken ravintolassa su 29.10.2023 klo 18:00 alkaen. Juhlassa jaetaan sarjakilpailujen ja maastojuoksujen palkinnot (palkittavien listan on Kimmo lähettänyt sähköpostitse, ja se on nähtävillä myös ParkU:n yleisurheilujaoston nettisivujen Tuloksia 2023-välilehdellä). Lisäksi päätösjuhlassa palkitaan esim. a-tulosrajan tai piirinmestaruusmitalin saavuttaneet urheilijat sekä Vuoden Urheilija/Vuoden nuori urheilija. Lämpimästi tervetuloa!

Rikille ANMJ-kutsu!

ParkU:n nuorelle rinkilajistille napsahti odotettu kutsu päästä osallistumaan nuorten alueelliseen maajoukkueleiritykseen myös kaudella 2023-2024! ANMJ-rajat on rikottuna kaikista kolmesta rinkilajista, mutta yksi laji on leiritykseen valittava, joten moukari edellä Riki lähtee uuteen kauteen. Onnea ja menestystä, sekä kovasti tsemppiä Rikille alkavaan peruskuntokauteen!